Látogasson el Facebook oldalunkra akcióink és program ajánlónkért.

Bővebben
Magyar Angol Olasz Német Svéd Francia Orosz Lengyel Dán Finn Spanyol Román Cseh

Corvin Hotel Budapest közelében sétatávolságban elérhető látványosságok:

 

Magyar Iparművészeti Múzeum

A múzeumot a londoni és a bécsi után Európában harmadikként, 1872-ben alapították. A 20. század második felétől elsősorban magyar történeti vonatkozású és egyre inkább modern, korabeli tárgyak kerültek a gyűjteménybe.

Holocaust Memorial Centre

A Páva utcai emlékközpont a világ kevés, kizárólag a holokauszttal foglalkozó, állami alapítású intézményeinek egyike.

Ráday utca

Budapest első számú „étterem-utcája”, ahol mindkét oldalon éttermek, kávézók, bárok és kellemes kiülős teraszos étkezdék várják a gasztronómiai élményekre és jó hangulatra éhes turistákat és a helyieket. A jelenleg legjobbnak tartott magyar étterem, a Costes szintén itt található. A magyar ízeken kívül kóstolhatunk itt olasz, kínai, perzsa ételeket is. A Ráday utca a Kálvin tértől egészen a Petőfi hídig húzódik.

Trafó Kortárs Művészetek Háza

A budapesti Trafó Kortárs Művészetek Háza Magyarországon egyedülálló, a nemzetközi kortárs színtérbe beágyazott befogadó hely, ahol a különböző műfajok – színház, tánc, új cirkusz, zene és vizuális művészetek – egyedi és autentikus módon jelennek meg.

Corvin Plaza és Corvin sétány

Bevásárlóközpont a Corvin Hotel közelében számos üzlettel, kávézóval, étteremmel, könyvesbolttal stb.

Duna-part

Hotelünktől könnyed sétával rövid időn belül megközelíthető a Duna-part. A Petőfi híd pesti hídfőjétől a part mentén észak felé haladva megtekinthető a Corvinus Egyetem épülete, a Szabadság-híd, Lánc-híd majd Erzsébet-híd, a Duna túloldalán pedig a Vár és a Mátyás-templom impozáns látképe.

 

Fesztiválok, rendezvények

Fesztiválok, koncertek, kikapcsolódási lehetőségek terén Budapesten az év nagy részében túlkínálat mutatkozik. Az aktuálisan elérhető programokról, budapesti szórakozási lehetőségekről, kiállításokról, különféle sport- és kulturális eseményekről érdemes már jó előre tájékozódni.